Forskning

K2 är Sveriges nationella kunskapscentrum för kollektiv mobilitet. Här möts akademi, offentliga aktörer och näringsliv för att tillsammans diskutera och utveckla kollektiv mobilitet i Sverige.

Vi forskar om hur kollektiv mobilitet, med kollektivtrafik som ryggrad, kan bidra till att forma framtidens attraktiva och hållbara städer och regioner. Vår forskning sker i nära samverkan med aktörer inom kollektiv mobilitet och präglas av en flervetenskaplig ansats.

Under vår första period fokuserade vi på fem områden som spelade en central roll för kollektivtrafikens utveckling. Dessa områden har lagt en viktig grund för vårt arbete och presenteras nedan. I dag arbetar vi utifrån tre forskningsperspektiv – förbättra, förnya och fördjupa. Mer information om vår nya inriktning kommer snart, och vi uppdaterar webbplatsen löpande.

Bli K2-forskare

K2:s forskare är knutna till etablerade forskningsorganisationer i Sverige och avsätter tid för att bidra till K2:s forskningsmiljö. Här får du möjlighet att samverka och aktivt bidra till utvecklingen av framtidens kollektiva mobilitet.  Klicka här för att komma till ansökan. 

K2:s forskningsinriktning